19 Ocak 2008 Cumartesi

Allah Dostu Olalım...

Garip bir şekilde herkes birilerine dost olma çabasında güzel ülkemde de; kimse Allah'ın dostu, ümmeti muhammedin dostu olma çabasında değil. Biz Türkler doğuştan yunan dostuyuz, Hrant ölünce ermeniyiz, efendim avrupa aşığı, amerikanın da müttefikiyiz,vs...Bunun yanında da müslümanız Elhamdülillah ama müslümanlara da düşmanız mazallah.

Bu ne içimizdeki fesatlık, çekememezlik, kıskançlık. Biz iyi olalım da aman yan komşumuzun iyiliği bizi geçmesin. Biz az kazanıyorsak aman ha kimse bizden çok kazanmasın. Gözümüze batar iyi iş yapan komşu bakkal da; bir başkasından alırız ihtiyacımızı. İşyerimize eleman alınacaksa istemeyiz tanıdık birinin oralara gelmesini; patrona bizden yakın olur mazallah çekemeyiz sonra bu yakınlığı.

Nerdesiniz Müslüman kardeşlerim, önce Allah'a sonra birbirimize dost olalım. Tutuşalım hep elele de islamı yüceltelim. Bize düşman olana düşman, dost olana dost olalım. Gayri 'Türk'ün Türk'den başka dostu yok' denilmişse elbet vardır bu işte bir doğruluk. Önce doğru dürüs müslüman; sonra müslümana dost olalım.

Hiç yorum yok: